PlatinumEssays.com - Free Essays, Term Papers, Research Papers and Book Reports
Search

Beach Ameland Social Media Plan

By:   •  November 23, 2013  •  Essay  •  1,152 Words (5 Pages)  •  1,703 Views

Page 1 of 5

Inleiding

Dit social Mediaplan is opgesteld voor het bedrijf Beach Ameland. Beach Ameland wil meer mensen trekken en hun doelgroep beter bereiken. In dit plan zal hier aandacht aan worden besteed.

Om meer mensen te trekken via de social media zijn er verschillende media te gebruiken. Welke we gebruiken en waarvoor wordt in dit verslag duidelijk.

Stappen plan

1. Bepaal je doelstelling

De doelstelling van Beach Ameland van het gebruik van social media is meer week en dag toeristen te trekken en vooral ook meer bedrijven te lokken.

2. Waarom Social Media?

Het gebruik van social media hoort bij deze tijd. Bijna iedereen maakt er gebruik van, ook bedrijven om zichzelf meer naamsbekendheid te geven of om personen op te zoeken die ze nodig hebben voor hun bedrijf. Ook maken natuurlijk vooral heel erg veel jongeren social media. Jonge stellen die misschien niet zoveel geld hebben voor een vakantie maar wel een sportief weekje weg willen zouden kunnen beslissen om naar Ameland te gaan, lekker dicht bij en geen hele hoge kosten.

3. Definieer je doelgroep

De doelgroep die beach Ameland wil bereiken zijn vooral bedrijven en de dag en week toeristen. School reisjes wilen ze zich juist veel minder oprichten omdat dit haast geen geld op levert. Scholen willen de activiteiten vaak voor een leuk bedrag waardoor ze er eigenlijk geen winst op kunnen maken.

4. Hoe gaan we de doelgroep bereiken

De doelgroep van de jonge stellen en de andere week en dag toeristen zullen het algemeen gebruik maken van Facebook en Twitter. De misschien wat oudere dag/weektoeristen maken nog gebruik van Hyves.

Om bedrijven te bereiken zullen we het vooral via Twitter en Linkedin moeten doen. Bedrijven maken veel gebruik van linkedin omdat ze hier, net als op facebook, een bedrijfspagina aan kunnen maken. Bedrijven die hun linkedin pagina goed onderhouden worden ook veel sneller gevonden via online zoek programma's. Ook kan Linkedin worden gezien als een groot netwerkevent, dit komt door de laagdrempelige interactie die op de site kan plaats vinden. En waarom gebruiken bedrijven dan Twitter? Twitter wordt vooral gebruikt omdat bedrijven mee kunnen doen met discussies die hun potentiële klanten voeren. Hierdoor kun je als bedrijf met tips en tricks komen en zullen die mensen de naam van je bedrijf onthouden.

5. Aan de slag

Nu we weten welke social media we moeten gaan gebruiken gaan we bedenken hoe we deze gaan gebruiken.

• Facebook: Er is een facebook pagina, maar dat ik nu kan zeggen dat hier veel interactie op is, nee. De pagina heeft maar 32 likes en 2 vrienden. Dit is niet echt heel erg veel. Beach Ameland moet ervoor zorgen dat het bekend is dat ze ook online zijn op facebook. Op de site staan er 2 mini icoontjes boven in met het facebook en twitter logo. Dit moet groots, er moet een kopje worden gemaakt met facebook en twitter. Daarop wordt dan vermeld wat er zo al op twitter en facebook geplaatst wordt. Ook moeten ze zelf vrienden gaan uitnodigen.

Er moet minimaal per dag 3x iets interessants worden gepost. Hierbij moeten we denken aan stoere filmpjes mooie vakantieachtige foto's en leuke posts. Verder moet er om de week een soort wedstrijd worden gehouden onder de likers. Verloot onder iedereen die de pagina liked een dag activiteiten weg.

Voorbeelden van wat er op de facebook pagina geplaatst kan worden zijn filmpjes die gemaakt zijn van mensen die daar een activiteit hebben gedaan. Zorg ervoor dat het filmpje laat zien hoeveel plezier de mensen hebben zodat er een goede aantrekkingskracht is voor de mensen die nog moeten komen. De filmpjes en foto's die geplaatst worden moeten aantrekkelijk zijn zodat andere mensen aan worden getrokken.

• Twitter: Eigenlijk geld hier hetzelfde als voor de Facebook pagina. Er moet actiever op getweet worden.

• Linkedin: Linkedin wordt door veel bedrijven gebruikt om te netwerken. Beach Ameland moet ook een Linkedin pagina aanmaken. Hier zitten heel veel bedrijven op en is het dus makkelijker om bedrijfsuitjes op te promoten. Een linked in pagina maken kost misschien hoog uit een kwartiertje werk maar om het helemaal in te vullen met alle informatie over het bedrijf moet er toch wel minimaal 2 uur uit getrokken worden om hier mee bezig te gaan.

6. Doelstellingen

• Facebook

...

Download:  txt (7 Kb)   pdf (98.7 Kb)   docx (11.6 Kb)  
Continue for 4 more pages »