PlatinumEssays.com - Free Essays, Term Papers, Research Papers and Book Reports
Search

Data Communication Exam 1 Answers

By:   •  December 6, 2015  •  Exam  •  1,346 Words (6 Pages)  •  1,776 Views

Page 1 of 6

Name: _____________________________

                                                

Max Points: 36

Max Time: 60 min

TRUE / FALSE

1. A local area network (LAN) connects other LANs and BNs located in different areas to each other and to wide area networks in a span from 3 to 30 miles. [False – LAN less than 3 miles]

2. Network standards permit customers to purchase hardware and software from different vendors, as   long as the equipment meets the standards [True]

3. In the formal standardization process, the identification of choices stage consists of defining the solution and getting recognized industry leaders to agree on a single, uniform solution. [False – Acceptance stage]

4. An application architecture is the way in which the functions of the application layer are performed

solely by the clients in the network.  [False – The functions are spread across clients and servers]

5. One function done by any application program is application logic [True]

6. Data access logic refers to the processing required to access data. [True]

7.  For wide area networks, circuits may be provided by various common carriers, such as Sprint. [True]

8. In twisted pair wires, the ‘twisting’ minimizes the electromagnetic interference. [True]

9. One advantage of coaxial cable over low cost twisted pair wires is that coax cables are less susceptible to interference. [True]

10. Message delineation refers to the control that is needed when computers transmit. [False – Controlled bit to start/stop of the message]

 11. Two fundamental approaches to media access control are: controlled access and multiplexing. [False – Controlled access and contention]

12. Most computer networks managed by a host mainframe computer use contention media access control. [False – use controlled access]

13.  To help determine to which application a transmission should be delivered on a particular computer, TCP uses the application layer port addresses to distinguish among many open applications on a computer.  [True]

14. Because there is a limit on the length of a frame that the data link layer can transmit from node to node, the transport layer breaks up the message from the application layer into several smaller packets.  [True]

15. Connectionless routing sets up a TCP connection, or virtual circuit between a sender and receiver.  [False – That’s connection-oriented routing]

16. A Network Operating System (NOS), such as Novell or Windows NT, must be used in addition to the ‘normal’ operating system, such as Windows, on a server in a dedicated server LAN. [False – NOS replaces traditional OS]

17. By offloading printing tasks from the main LAN server, a print server increases network efficiency. [True]

18. The Network Interface Card (NIC) permits a computer to be physically connected to a network’s cable, which provides the network layer connection among the computers in the network. [False – All correct except it’s all on Physical layer, not Network layer]

MULTIPLE CHOICE

19. A server computer:

  1. is the pathway through which messages travel
  2. is a special device that connects two or more networks
  3. is the input/output device at one end of a communication circuit
  4. is a computer that stores data or software that can be accessed by client computers
  5. is always a mainframe computer

Answer: d

20.        A client:

  1. is the pathway through which messages travel
  2. is a special device that connects two or more networks
  3. is typically copper wire
  4. stores data and software that can be used by computers on the network
  5. is the input/output hardware device at the user’s end of a communications circuit

Answer: e

21.        The circuit:

  1. is the pathway through which messages travel
  2. is also called a host
  3. is the input/output device at the user’s end of a communication circuit
  4. is a computer that stores data or software that can be accessed by client computers
  5. is also called a terminal

Answer: a

22.        ________ is the presentation of information to the user and the acceptance of the user’s commands.

  1. data storage
  2. data access logic
  3. application logic
  4. presentation logic
  5. application access storage

Answer: d

23.        One underlying problem with a host-based network is that:

  1. there are economies of scale because all computer resources are centralized
  2. the server can get overloaded since it must process all messages
  3. the architecture is relatively simple and works well
  4. the server is the one point of control which simplifies security
  5. clients (terminals) do not require sophisticated hardware/software because they do not perform most of the work in this type of architecture

Answer: b

24.        Because many large organizations had application development backlogs of two to three years, many managers developed their own __________ -based applications in a few months.

  1. mainframe
  2. mini-computer
  3. microcomputer
  4. dumb terminal
  5. cluster

Answer: c

25. Which of the following is not a key advantage of digital transmission?

  1. It permits only low transmission rates.
  2. It is more efficient.
  3. It is simpler to integrate voice, video, and data on the same circuit.
  4. It is more secure.
  5. It produces fewer errors.

Answer: a

26.        In the future, most long distance transmission (voice, data, and video) will be sent using:

  1. analog transmission
  2. digital transmission
  3. unipolar signaling
  4. analog transmission
  5. infrared linking

Answer: b

27.        A(n) __________ circuit is another name for a multipoint configuration.

...

Download:  txt (8.3 Kb)   pdf (195.2 Kb)   docx (14.1 Kb)  
Continue for 5 more pages »